,

Dagonis

DAGONIS zwalcza czerń krzyżowych, zgniliznę twardzikową, mącznika prawdziwego
Substancja czynna: difenokonazol (związek z grupy triazoli) – 50 g/l (4,66%), Xemium® (fluksapyroksad) (związek z grupy karboksyamidów) – 75 g/l (6,98%)

FUNGICYD w formie koncentratu w postaci stężonej zawiesiny do rozcieńczania wodą (SC) o działaniu układowym do stosowania zapobiegawczego i interwencyjnie.

Uniwersalny produkt zarejestrowany w kluczowych uprawach. Wśród zarejestrowanych gatunków roślin są: pomidor, ogórek, cukinia, melon, dynia, bakłażan, papryka, groch zwyczajny, marchew, pietruszka korze­niowa, warzywa korzeniowe i bulwia­ste, sałata, cykoria, endywia, roszpon­ka, rukola, por, cebula szczypiorowa, brokuł, kalafior, kapusta głowiasta, brukselka oraz truskawka.

Dagonis® zawiera dwie silne substancje czynne – Xemium® i difenokonzol. Skutecznie zwalczają one mączniaka prawdziwego, alternariozę, zgniliznę twardzikową i inne choroby w uprawie warzyw i truskawki.

 

ZALETY:

  • pewny – długotrwałe działanie i odporność na zmywanie
  • mobilny – łatwe pobieranie i ochrona nowych przyrostów
  • szeroki zakres etykiety i szerokie spektrum stosowania
  • krótki okres karencji i brak pozostałości

 

Specjalista w zwalczaniu mączniaka prawdziwego i alternariozy.

 

DOSTĘPNE OPAKOWANIA: 

  • 100 ml – max. 333,3 l wody
  • 200 ml – max. 666,6 l wody

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Dagonis”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *