Sumin Lecithin w warzywach jest produktem naturalnym, zwalczającym choroby warzyw.
Lecithin zwalcza choroby warzyw to mieszanina fosfatydów. Otrzymujemy ją w wyniku procesów fizycznych ze środków spożywczych pochodzenia roślinnego czyli lecytyny płynnej sojowej.
Jest emulgatorem oraz środkiem przydatnym w ochronie roślin.
Zawiera lecytynę zatwierdzoną jako substancję podstawową (zgodnie z przepisami rozporządzenia nr. 1107/2009), będącą środkiem o działaniu grzybobójczym.
Lecithin w warzywach – nie jest wyprodukowany z GMO ani nie zawiera składników GMO.
Choroby i dawkowanie:
- Mączniak prawdziwy – warzywa ogrodowe jak ogórek siewny w uprawie polowej lub pod osłonami
1,5-2,25 g środka w 1-1,5 l wody/10 m2 powierzchni uprawnej (dawka max. 1,5 g środka w 1 l wody) - Mączniak prawdziwy, plasmopara viticila, erysiphe mectar – winorośl właściwa
0,75-2,25 g środka w 1-3 l wody/100 m2 powierzchni uprawnej (dawka max. 0,75 g środka w 1 l wody) - Erysiphe cichoracearum – sałata siewna w uprawie polowej lub pod osłonami
1,5-2,25 g środka w 1-1,5 l wody/10 m2 powierzchni uprawnej (dawka max. 1,5 g środka w 1 l wody) - Erysiphe polyphaga – roszpunka warzywna w uprawie polowej lub pod osłonami
1,5-2,25 g środka w 1-1,5 l wody/10 m2 powierzchni uprawnej (dawka max. 1,5 g środka w 1 l wody) - Phytophthora infestans wywołujący zarazę ziemniaka – pomidor zwyczajny w uprawie polowej lub pod osłonami
1,5-2,25 g środka w 1-1,5 l wody/10 m2 powierzchni uprawnej (dawka max. 1,5 g środka w 1 l wody) - Alteraria cichorii – cyrkonia endywia w uprawie polowej lub pod osłonami
1,5-2,25 g środka w 1-1,5 l wody/10 m2 powierzchni uprawnej (dawka max. 1,5 g środka w 1 l wody)
Dostępne opakowania: 6 g, 12 g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.