,

Lecithin w warzywach

 

 

 

 

Sumin Lecithin w warzywach jest produktem naturalnym, zwalczającym choroby warzyw.

Lecithin zwalcza choroby warzyw to mieszanina fosfatydów. Otrzymujemy ją w wyniku procesów fizycznych ze środków spożywczych pochodzenia roślinnego czyli lecytyny płynnej sojowej.
Jest emulgatorem oraz środkiem przydatnym w ochronie roślin.
Zawiera lecytynę zatwierdzoną jako substancję podstawową (zgodnie z przepisami rozporządzenia nr. 1107/2009), będącą środkiem o działaniu grzybobójczym.

Lecithin w warzywach  – nie jest wyprodukowany z GMO ani nie zawiera składników GMO.

 

Choroby i dawkowanie:

  • Mączniak prawdziwywarzywa ogrodowe jak ogórek siewny w uprawie polowej lub pod osłonami
    1,5-2,25 g środka w 1-1,5 l wody/10 m2 powierzchni uprawnej (dawka max. 1,5 g środka w 1 l wody)
  • Mączniak prawdziwy, plasmopara viticila, erysiphe mectar – winorośl właściwa
    0,75-2,25 g środka w 1-3 l wody/100 m2 powierzchni uprawnej (dawka max. 0,75 g środka w 1 l wody)
  • Erysiphe cichoracearum – sałata siewna w uprawie polowej lub pod osłonami
    1,5-2,25 g środka w 1-1,5 l wody/10 m2 powierzchni uprawnej (dawka max. 1,5 g środka w 1 l wody)
  • Erysiphe polyphaga – roszpunka warzywna w uprawie polowej lub pod osłonami
    1,5-2,25 g środka w 1-1,5 l wody/10 m2 powierzchni uprawnej (dawka max. 1,5 g środka w 1 l wody)
  • Phytophthora infestans  wywołujący zarazę ziemniaka – pomidor zwyczajny w uprawie polowej lub pod osłonami
    1,5-2,25 g środka w 1-1,5 l wody/10 m2 powierzchni uprawnej (dawka max. 1,5 g środka w 1 l wody)
  • Alteraria cichorii – cyrkonia endywia w uprawie polowej lub pod osłonami
    1,5-2,25 g środka w 1-1,5 l wody/10 m2 powierzchni uprawnej (dawka max. 1,5 g środka w 1 l wody)

 

Dostępne opakowania: 6 g, 12 g

 

 

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Lecithin w warzywach”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Może spodoba się również…